• Recent Post

  • RSS R o o t s e c u r e

    • Mozilla Firefox 31 Fixes Three Critical Vulnerabilities
      On July 22, Mozilla officially released the stable version for Firefox 31 for all supported platforms, integrating 11 security fixes, three of them being marked as critical. One of the major vulnerabilities corrected would allow exploitation of a WebGL crash with Cesium JavaScript library. Details about this glitch are not available at the moment, but Mozill […]
    • Edward Snowden's preferred OS has a major security flaw
      Think you're safe from spies because you're using Tails, the same Linux distribution that Edward Snowden uses to remain anonymous? Unfortunately, you'll still have to be on your guard. Security firm Exodus Intelligence has revealed that the latest version of the OS, 1.1, is vulnerable to attacks that could be used to unmask your identity. The […]
    • Apple responds to allegations of iOS ‘backdoor’ from hacker conference
      Information security has never been a more sensitive subject than it is these days, so it’s little surprise that allegations from a security researcher that iOS contains a ‘backdoor’ permitting access to users’ information provoked a strong response from Apple.Tags: AppleiOSPrivacySecurity […]
    • Intel announces 'self encrypting' solid state drives to fight data breaches
      Intel has announced the Drive Pro 2500 series of solid state disk (SSD) drives that are "self encrypting", which the firm says makes them more secure against data breaches. Aimed at businesses, the Intel SSD Pro 2500 series will come in a 2.4in 7mm form factor with 120GB, 180GB, 240GB, 360GB and 480GB capacities, M.2 80mm size with 180GB, 240GB and […]
    • Black Hat presentation on TOR cancelled
      A presentation on a low-budget method to unmask users of a popular online privacy tool, TOR, will no longer go ahead at the Black Hat security conference early next month. The talk was nixed by the legal counsel with Carnegie Mellon’s Software Engineering Institute after a finding that materials from researcher Alexander Volynkin were not approved for public […]
    • YouTube star hit with copyright lawsuit, label seeks $150,000 per song
      Popular YouTube user Michelle Phan is being sued for alleged copyright infringement on songs she has used in her videos, according to reports from the BBC. Ultra Records claims that Phan has used 50 of its songs in her YouTube posts and on her website illegally despite one of the label's own artists objecting to the legal action. Phan's YouTube cha […]
    • Twitter and Facebook spammers exploit MH17 crash
      Scammers are using the MH17 disaster in east Ukraine to spread objectionable links, online security experts have warned. A link to a pornographic website disguised as a video of the Malaysia Airlines crash was posted on a Facebook page dedicated to one victim.Tags: TwitterFacebookSecurityIndustry News […]
    • Internet of Things needs to be encrypted to offer proper security
      All data sent via the Internet of Things (IoT) needs to be secured with encryption, according to the findings of recent INQUIRER research. The research, carried out in conjunction with Intel, revealed that 44 percent of INQUIRER readers believe that data encryption is the best way to ensure the IoT is secure. 23 percent would prefer to see users being given […]
    • Jonathan Zdziarski finds evidence of backdoors in Apple iOS
      A number of undocumented features in iOS have been found to essentially create backdoors for siphoning large amounts of users' personal data from Apple devices. Jonathan Zdziarski, a researcher who often trains federal and state law enforcement agencies in forensic techniques, revealed the existence of the mostly hidden features. The data-stealing avenu […]
    • AirMagnet Wi-Fi security tool takes aim at drones
      In its quest to help enterprises seek out and neutralize all threats to their Wi-Fi networks, AirMagnet is now looking to the skies. In a free software update to its AirMagnet Enterprise product last week, the Wi-Fi security division of Fluke Networks added code specifically crafted to detect the Parrot AR Drone, a popular unmanned aerial vehicle that costs […]

Cyrus Rico

.::Everything Must Be Share::.

Archive for the 'Pemrograman' Category

Program STOK Dengan VB dan Ms. Access

Program STOK Penjualan menggunakan VB dan Database Ms Access (Episode 5B) Episode sebelumnya (Epesiode 5A) pembahasan seputar transaksi pembelian, nah pada episode kali ini akan dibahas transaksi penjualan, cara menampilkan data serta tabel dan query yang digunakan. Tetap menggunakan database sebelumnya yakni STOK.MDB yang dapat di download bersama program ini, maka singung terlebih dahulu tabel-tabel [...]

15 December 2010 at 11:38 - Comments

Trip & Triks Visual Basic

Download Tip – Trik Visual Basic No Diskripsi Links 1 Bosen dengan model tombol yang gitu-gitu aja, coba deh download Source Codenya, kali aja ada pencerahan Klik disini untuk download 2 Tau ga Umur loe pada hari ini, klo’ mao tau coba aja download source codenya disini…. Klik disini untuk download 3 Mao Bikin Bentuk [...]

10 December 2010 at 05:05 - Comments

Tutorial Membuat Robot Pintar

Tahap-tahap pembuatan robot Secara garis besar, tahapan pembuatan robot dapat dilihat pada gambar berikut: Ada tiga tahapan pembuatan robot, yaitu: 1. Perencanaan, meliputi: pemilihan hardware dan design. 2. Pembuatan, meliputi pembuatan mekanik, elektonik, dan program. 3. Uji coba. I. Tahap perencanan Dalam tahap ini, kita merencanakan apa yang akan kita buat, sederhananya, kita mau membuat [...]

7 December 2010 at 08:54 - Comments

Slax Remastering untuk Pemula

Sebelumnya mohon maaf kalau ada yang salah ini hanya untuk pemula yang suka merubah rubah (seperti saya) Slax Remastering 1.copy semua file/direktori yg ada dalam cd live slax (lebih bagus buat folder baru dalam root folder) 2.edit tampilan boot edit File splash.cfg (merubah tampilan text waktu boot) edit file splash.lss (merubah tampilan grafix waktu boot [...]

23 November 2010 at 05:55 - Comments

Sistem Informasi rumah Sakit dengan PHP

input.php <!doctype html public “-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN”> <html> <head> <title></title> </head> <body> <form method=post action=output.php> <h2><center><strong>Rumah Sakit Buat Siapa Aja</strong></center></h2> <h2><center><strong>Pendaftaran Pasien Baru</strong></center></h2> <hr size=3 align=center noshade> <pre> No Rekam Medik :<input type=text size=9 name=no> Nama Pasien :<input type=text size=50 name=nm> Tempat Tanggal Lahir :<input type=text size=30 name=tg> Umur :<Input type=text size=2 name=um> Tahun [...]

21 November 2010 at 18:12 - Comments
Have been looking at doing SEO and bettering the design on my website for a long time, so this website ...
12 December 10 at 20:42
heyzer
You're Welcome... i'am glad if it's usefull.
22 December 10 at 00:52

Linux and OpenSource

Linux adalah sistem operasi yang bersifat open source. Ada banyak lisensi yang bersifat open source. Lisensi-lisensi yang bersifat open source didefinisikan dalam Open Source Definition dan disertifikasi oleh Open Source Organization. Pada umumnya, program-program yang membentuk Linux berlisensi GNU Public License. Setiap orang tidak hanya berhak memperoleh software bersifat open source secara gratis, tetapi juga [...]

21 November 2010 at 17:18 - Comments

Mempercantik Form dengan OCX

Ini terinsipirasi ketika melihat aplikasi lain yang dibuat dalam bentuk portable, lalu terlintas dalam pikiran …apa vb bisa dibikin portable gak ya mulai dah coba cari-cari informsi dan utak atik tuh vb..install dan uninstall dicoba-coba, kemudian melakukan perubahan-perubahan file-file sistem beserta registrinya……huh susah banget. Dicoba beberapa kali error terus..pusing euy…tapi setelah sekian jam dicoba-coba akhirnya [...]

20 November 2010 at 23:52 - Comments

APA ITU CODEIGNITER ?

Apa Itu Framework? Sebenarnya apa sih yang disebut dengan framework itu?? Framework bisa diartikan sebagai alat yang digunakan untuk membantu pekerjaan. Karena untuk pembuatan website maka framework disini dapat diartikan sebagai alat yang dapat digunakan untuk mempermudah pembuatan website. Jika dengan CMS maka kita tinggal menjalankan saja tidak perlu lagi memikirkan untuk menulis kode program [...]

20 November 2010 at 23:47 - Comments