• Recent Post

  • RSS R o o t s e c u r e

    • Verizon: Espionage hacking grows, with more from east Europe
      Hacking for espionage purposes is sharply increasing, with groups or national governments from Eastern Europe playing a growing role, according to one of the most comprehensive annual studies of computer intrusions. Spying intrusions traced back to any country in 2013 were blamed on residents of China and other East Asian nations 49 percent of the time, but […]
    • Google to refund buyers of 'fake' anti-virus app
      Google has decided that a smallish (for The Chocolate Factory) wad of cash is a trivial price to pay for maintaining its reputation, and has begun refunding punters who fell for the fake “virus shield” scam. Uncovered by Android Police earlier this month, the fake virus scanner was nothing more than an icon that changed shape when a user tapped it. The app h […]
    • Active malware campaign steals Apple passwords from jailbroken iPhones
      Security researchers have uncovered an active malware campaign in the wild that steals the Apple ID credentials from jailbroken iPhones and iPads.Tags: AppleiPhoneSecurity […]
    • Digging for answers: The "strong smell" of fraud from one Bitcoin miner maker
      For many crypto-minded libertarians, Bitcoin is the future of money. But that dream hasn't been helped much by the numerous high-profile legal cases involving the currency in recent years: The Bitcoin Savings and Trust hedge fund collapsed; uncertainty fueled the implosion of Mt. Gox, the currency's largest exchange; and the high-profile Silk Road […]
    • Former GitHub CEO leaves the company
      Tom Preston-Werner — founder of the immensely popular social coding site GitHub and its most prominent executive — has left the company in the wake of widely publicized sexual harassment investigation. GitHub, a tech-industry darling whose coding software is used by millions of developers worldwide, launched the investigation last month after one of the comp […]
    • 12 ethical dilemmas gnawing at developers today
      The tech world has always been long on power and short on thinking about the ramifications of this power. If it can be built, there will always be someone who will build it without contemplating a safer, saner way of doing so, let alone whether the technology should even be built in the first place. The software gets written. Who cares where and how it' […]
    • Even the most secure cloud storage may not be so secure, study finds
      Some cloud storage providers who hope to be on the leading edge of cloud security adopt a "zero-knowledge" policy in which vendors say it is impossible for customer data to be snooped on. But a recent study by computer scientists at Johns Hopkins University is questioning just how secure those zero knowledge tactics are.Tags: cloudSecurity […]
    • Most but not all sites have fixed Heartbleed flaw
      The world's top 1,000 websites have been patched to protect their servers against the "Heartbleed" exploit, but up to 2% of the top million were still vulnerable as of last week, according to a California security firm. On Thursday, Menifee, Calif.-based Sucuri Security scanned the top 1 million websites as ranked by Alexa Internet, a subsidia […]
    • Six clicks: Top six camera phones compared
      It's difficult to judge the camera capture capability of most high-end phones today because with the right lighting and setup you can capture great photos with nearly all of them. I took the latest and greatest phones out for a spin this weekend and tried to see if any device stood out from the rest. I took photos using the Samsung Galaxy S5, Apple iPho […]
    • Aereo analysis: Cloud computing at a crossroads
      The question of whether online broadcast television is to remain in the hands of a stodgy industry that once declared the VCR the enemy is being put directly before the Supreme Court. Broadcasters' latest legal target is 2-year-old upstart Aereo—which retransmits over-the-air broadcast television using dime-sized antennas to paying consumers, who can wa […]

Cyrus Rico

.::Everything Must Be Share::.

Archive for the 'Pemrograman' Category

Program STOK Dengan VB dan Ms. Access

Program STOK Penjualan menggunakan VB dan Database Ms Access (Episode 5B) Episode sebelumnya (Epesiode 5A) pembahasan seputar transaksi pembelian, nah pada episode kali ini akan dibahas transaksi penjualan, cara menampilkan data serta tabel dan query yang digunakan. Tetap menggunakan database sebelumnya yakni STOK.MDB yang dapat di download bersama program ini, maka singung terlebih dahulu tabel-tabel [...]

15 December 2010 at 11:38 - Comments

Trip & Triks Visual Basic

Download Tip – Trik Visual Basic No Diskripsi Links 1 Bosen dengan model tombol yang gitu-gitu aja, coba deh download Source Codenya, kali aja ada pencerahan Klik disini untuk download 2 Tau ga Umur loe pada hari ini, klo’ mao tau coba aja download source codenya disini…. Klik disini untuk download 3 Mao Bikin Bentuk [...]

10 December 2010 at 05:05 - Comments

Tutorial Membuat Robot Pintar

Tahap-tahap pembuatan robot Secara garis besar, tahapan pembuatan robot dapat dilihat pada gambar berikut: Ada tiga tahapan pembuatan robot, yaitu: 1. Perencanaan, meliputi: pemilihan hardware dan design. 2. Pembuatan, meliputi pembuatan mekanik, elektonik, dan program. 3. Uji coba. I. Tahap perencanan Dalam tahap ini, kita merencanakan apa yang akan kita buat, sederhananya, kita mau membuat [...]

7 December 2010 at 08:54 - Comments

Slax Remastering untuk Pemula

Sebelumnya mohon maaf kalau ada yang salah ini hanya untuk pemula yang suka merubah rubah (seperti saya) Slax Remastering 1.copy semua file/direktori yg ada dalam cd live slax (lebih bagus buat folder baru dalam root folder) 2.edit tampilan boot edit File splash.cfg (merubah tampilan text waktu boot) edit file splash.lss (merubah tampilan grafix waktu boot [...]

23 November 2010 at 05:55 - Comments

Sistem Informasi rumah Sakit dengan PHP

input.php <!doctype html public “-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN”> <html> <head> <title></title> </head> <body> <form method=post action=output.php> <h2><center><strong>Rumah Sakit Buat Siapa Aja</strong></center></h2> <h2><center><strong>Pendaftaran Pasien Baru</strong></center></h2> <hr size=3 align=center noshade> <pre> No Rekam Medik :<input type=text size=9 name=no> Nama Pasien :<input type=text size=50 name=nm> Tempat Tanggal Lahir :<input type=text size=30 name=tg> Umur :<Input type=text size=2 name=um> Tahun [...]

21 November 2010 at 18:12 - Comments
Have been looking at doing SEO and bettering the design on my website for a long time, so this website ...
12 December 10 at 20:42
heyzer
You're Welcome... i'am glad if it's usefull.
22 December 10 at 00:52

Linux and OpenSource

Linux adalah sistem operasi yang bersifat open source. Ada banyak lisensi yang bersifat open source. Lisensi-lisensi yang bersifat open source didefinisikan dalam Open Source Definition dan disertifikasi oleh Open Source Organization. Pada umumnya, program-program yang membentuk Linux berlisensi GNU Public License. Setiap orang tidak hanya berhak memperoleh software bersifat open source secara gratis, tetapi juga [...]

21 November 2010 at 17:18 - Comments

Mempercantik Form dengan OCX

Ini terinsipirasi ketika melihat aplikasi lain yang dibuat dalam bentuk portable, lalu terlintas dalam pikiran …apa vb bisa dibikin portable gak ya mulai dah coba cari-cari informsi dan utak atik tuh vb..install dan uninstall dicoba-coba, kemudian melakukan perubahan-perubahan file-file sistem beserta registrinya……huh susah banget. Dicoba beberapa kali error terus..pusing euy…tapi setelah sekian jam dicoba-coba akhirnya [...]

20 November 2010 at 23:52 - Comments

APA ITU CODEIGNITER ?

Apa Itu Framework? Sebenarnya apa sih yang disebut dengan framework itu?? Framework bisa diartikan sebagai alat yang digunakan untuk membantu pekerjaan. Karena untuk pembuatan website maka framework disini dapat diartikan sebagai alat yang dapat digunakan untuk mempermudah pembuatan website. Jika dengan CMS maka kita tinggal menjalankan saja tidak perlu lagi memikirkan untuk menulis kode program [...]

20 November 2010 at 23:47 - Comments