• Recent Post

  • RSS R o o t s e c u r e

    • Hackers broke into Malaysian Department of Civil Aviation ONE DAY after MH370 incident
      The computers of high-ranking officials in agencies involved in the MH370 investigation were hacked and classified information was stolen. The stolen information was allegedly being sent to a computer in China before CyberSecurity Malaysia – a Ministry of Science, Technology and Innovation agency – had the transmissions blocked and the infected machines shut […]
    • Think crypto hides you from spooks on Facebook? THINK AGAIN
      Activists just got another reason to worry about what spooks might be able to learn about them, with boffins demonstrating that a decent traffic fingerprint can tell an attacker what's going on, even if an app is defended by encryption. The researchers from the Universities of Padua and Rome have found that for activities like posting messages on a frie […]
    • Hackers break into Nuclear Regulatory Commission computers
      Hackers have successfully infiltrated Nuclear Regulatory Commission (NRC) computers twice in the past three years, according to a leaked internal investigation report. News of the breaches broke via Nextgov, which claims to have learned of the breaches after issuing open records requests to the NRC. At the time of publishing the NRC had not responded to V3 […]
    • Web fights back against poor security
      The web is fighting back against websites and apps that do not use encryption. Such services are considered to have good security when they implement a technology known as Transport Layer Security or Secure Sockets Layer (SSL), which encrypts traffic between an end user and the site. Google, Twitter, Facebook and banks are good examples of this practice.Tags […]
    • British spy agency attempts mammoth hack
      Britain's Government Communications Headquarters (GCHQ) has been scanning every public-facing server in 27 countries for several years to find any weak systems in waht some have described as a 'gargantuan scale' hack. The agency's so-called 'Hacienda' program, revealed by German publication Heise, started in 2009 when GCHQ decid […]
    • Facebook says most outbound email is encrypted now
      Nearly all of Facebook’s outbound notification emails are now encrypted while traveling the Internet, a collaborative feat that comes from the technology industry’s push to thwart the NSA’s spying programs. In May, only 58 percent of the social networking site’s email was encrypted when it was sent since the receiving entity must have the technology, called […]
    • NASA's green rocket fuel set for major space test
      NASA said today it would launch a spacecraft that would for the first time test fire green propellant technology in space. NASA’s Green Propellant Infusion Mission (GPIM) will use a small satellite using a Hydroxyl Ammonium Nitrate fuel/oxidizer mix, developed by the Air Force Research Laboratory, is also is known as AF-M315E propellant. This fuel may replac […]
    • 6 Strange Body Hacks That Are Actually Useful
      The human body has the potential for amazing feats, but it also has built-in limitations — we can’t hear certain tones, we see a limited range of colors, and we can’t feel magnetic and electrical fields around us the way some animals do. Some people choose not to accept those limits.Tags: ScienceHardware […]
    • Hacking Traffic Lights is Apparently Really Easy
      In the 1969 classic The Italian Job, Michael Caine and crew commit a major gold heist by hacking into the traffic light system of Turin, Italy, to cause a massive traffic jam, giving the robbers a perfectly synced path to escape through the gridlock. As it turns out, this piece of high-action Hollywood theatrics is not merely screenwriter fantasy. According […]
    • Ballmer steps down from Microsoft board
      He was Microsoft's 30th employee, its first business manager and CEO for over a decade. Now, after 34 years with the company, Steve Ballmer is leaving Microsoft behind. In a letter to Satya Nadella, Microsoft's new CEO, Ballmer explained that he's leaving the company's board of directors effective immediately. "I have become very bus […]

Cyrus Rico

.::Everything Must Be Share::.

Archive for the 'Pemrograman' Category

Program STOK Dengan VB dan Ms. Access

Program STOK Penjualan menggunakan VB dan Database Ms Access (Episode 5B) Episode sebelumnya (Epesiode 5A) pembahasan seputar transaksi pembelian, nah pada episode kali ini akan dibahas transaksi penjualan, cara menampilkan data serta tabel dan query yang digunakan. Tetap menggunakan database sebelumnya yakni STOK.MDB yang dapat di download bersama program ini, maka singung terlebih dahulu tabel-tabel [...]

15 December 2010 at 11:38 - Comments

Trip & Triks Visual Basic

Download Tip – Trik Visual Basic No Diskripsi Links 1 Bosen dengan model tombol yang gitu-gitu aja, coba deh download Source Codenya, kali aja ada pencerahan Klik disini untuk download 2 Tau ga Umur loe pada hari ini, klo’ mao tau coba aja download source codenya disini…. Klik disini untuk download 3 Mao Bikin Bentuk [...]

10 December 2010 at 05:05 - Comments

Tutorial Membuat Robot Pintar

Tahap-tahap pembuatan robot Secara garis besar, tahapan pembuatan robot dapat dilihat pada gambar berikut: Ada tiga tahapan pembuatan robot, yaitu: 1. Perencanaan, meliputi: pemilihan hardware dan design. 2. Pembuatan, meliputi pembuatan mekanik, elektonik, dan program. 3. Uji coba. I. Tahap perencanan Dalam tahap ini, kita merencanakan apa yang akan kita buat, sederhananya, kita mau membuat [...]

7 December 2010 at 08:54 - Comments

Slax Remastering untuk Pemula

Sebelumnya mohon maaf kalau ada yang salah ini hanya untuk pemula yang suka merubah rubah (seperti saya) Slax Remastering 1.copy semua file/direktori yg ada dalam cd live slax (lebih bagus buat folder baru dalam root folder) 2.edit tampilan boot edit File splash.cfg (merubah tampilan text waktu boot) edit file splash.lss (merubah tampilan grafix waktu boot [...]

23 November 2010 at 05:55 - Comments

Sistem Informasi rumah Sakit dengan PHP

input.php <!doctype html public “-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN”> <html> <head> <title></title> </head> <body> <form method=post action=output.php> <h2><center><strong>Rumah Sakit Buat Siapa Aja</strong></center></h2> <h2><center><strong>Pendaftaran Pasien Baru</strong></center></h2> <hr size=3 align=center noshade> <pre> No Rekam Medik :<input type=text size=9 name=no> Nama Pasien :<input type=text size=50 name=nm> Tempat Tanggal Lahir :<input type=text size=30 name=tg> Umur :<Input type=text size=2 name=um> Tahun [...]

21 November 2010 at 18:12 - Comments
Have been looking at doing SEO and bettering the design on my website for a long time, so this website ...
12 December 10 at 20:42
heyzer
You're Welcome... i'am glad if it's usefull.
22 December 10 at 00:52

Linux and OpenSource

Linux adalah sistem operasi yang bersifat open source. Ada banyak lisensi yang bersifat open source. Lisensi-lisensi yang bersifat open source didefinisikan dalam Open Source Definition dan disertifikasi oleh Open Source Organization. Pada umumnya, program-program yang membentuk Linux berlisensi GNU Public License. Setiap orang tidak hanya berhak memperoleh software bersifat open source secara gratis, tetapi juga [...]

21 November 2010 at 17:18 - Comments

Mempercantik Form dengan OCX

Ini terinsipirasi ketika melihat aplikasi lain yang dibuat dalam bentuk portable, lalu terlintas dalam pikiran …apa vb bisa dibikin portable gak ya mulai dah coba cari-cari informsi dan utak atik tuh vb..install dan uninstall dicoba-coba, kemudian melakukan perubahan-perubahan file-file sistem beserta registrinya……huh susah banget. Dicoba beberapa kali error terus..pusing euy…tapi setelah sekian jam dicoba-coba akhirnya [...]

20 November 2010 at 23:52 - Comments

APA ITU CODEIGNITER ?

Apa Itu Framework? Sebenarnya apa sih yang disebut dengan framework itu?? Framework bisa diartikan sebagai alat yang digunakan untuk membantu pekerjaan. Karena untuk pembuatan website maka framework disini dapat diartikan sebagai alat yang dapat digunakan untuk mempermudah pembuatan website. Jika dengan CMS maka kita tinggal menjalankan saja tidak perlu lagi memikirkan untuk menulis kode program [...]

20 November 2010 at 23:47 - Comments