• Recent Post

  • RSS R o o t s e c u r e

    • Linux powers CERN -- organization deploys Red Hat technologies
      My knowledge of atomic science and particle physics could fit in a thimble. However, as a result of various news reports over the years, I am aware of the Large Hadron Collider and the work being done at CERN with it -- exciting stuff.Tags: LinuxScience […]
    • Snowden-inspired crypto-email service Lavaboom launches
      Lavaboom, a new German-based and supposeldyNSA-proof email service, will go into private beta this week with a mission spread the gospel according to Edward Snowden by making encrypted email accessible to all. Although it has been referred to in various parts of the interwebs as an heir to Lavabit, the now-defunct encrypted email service used by Snowden, the […]
    • Failure Is the Best Thing That Could Happen to Google Glass
      Today, for one day only, Google Glass goes on sale to everyone in the U.S. Everyone, that is, with an extra $1,500 to spare and a desire to become a guinea pig in a hotly contested social experiment. It’s not a stretch to say that this little test, the first that hasn’t been geared to the already converted, could steer what Google ultimately decides to do wi […]
    • The security of the most popular programming languages
      A new WhiteHat Security report takes a deeper look into the security of a number of the most popular programming languages including .Net, Java, ColdFusion, ASP and more. "Deciding which programming language to use is often based on considerations such as what the development team is most familiar with, what will generate code the fastest, or simply wha […]
    • Too big to trust? Google's growing credibility gap
      Remember when we all loved Google? Its search engine was both simple to use and an unbiased portal to anything you wanted to know. It was founded by two college students at a time when Silicon Valley was a shining beacon of what was right in the world, during sunny economic and political times.Tags: GoogleIndustry News […]
    • And the winner of the largest BitTorrent swarm ever goes to…
      The second episode of the fourth season of, you guessed it, Game of Thrones, takes the crown. The HBO episode generated more than 193,000 pirates simultaneously sharing the same file late Monday. Other files of the same episode were also being downloaded by the thousands—some 1.5 million downloads in all, TorrentFreak noted. The site predicted that the recor […]
    • First sites admit data loss through Heartbleed attacks
      Canada’s tax authority and a popular British parenting website both lost user data after attackers exploited the Heartbleed SSL vulnerability, they said Monday. The admissions are thought to be the first from websites that confirm data loss as a result of Heartbleed, which was first publicized last Tuesday. The flaw existed in Open SSL, a cryptographic libra […]
    • Hacker From China Wastes Little Time in Exploiting Heartbleed
      For those who don't feel the urgency to install the latest security fixes for their computers, take note: Just a day after Heartbleed was revealed, attacks from a computer in China were launched. The software bug, which affects a widely used form of encryption called OpenSSL, was announced to the world April 7 at 1:27 p.m. New York time, according to th […]
    • FTC warning unlikely to stop Facebook from changing WhatsApp privacy policies
      Despite pressure from the Federal Trade Commission, Facebook is unlikely to leave WhatsApp's stricter privacy policies intact, once government regulators approve the $19 billion acquisition, privacy experts say. Late last week, Jessica Rich, director of the FTC's Bureau of Consumer Protection, sent Facebook a letter, warning the social network that […]
    • Pakistan mulls cyber security bill to keep NSA at bay
      Pakistan’s Upper House this week began debating a new bill seeking to establish a National Cyber Security Council, an agency the nation feels is needed in the wake of Edward Snowden's myriad revelations about NSA surveillance. The Cyber Security Council Bill 2014 was presented by Senator Mushahid Hussain Sayed on Monday with the aim of creating a body t […]

Cyrus Rico

.::Everything Must Be Share::.

Archive for the 'Pemrograman' Category

Program STOK Dengan VB dan Ms. Access

Program STOK Penjualan menggunakan VB dan Database Ms Access (Episode 5B) Episode sebelumnya (Epesiode 5A) pembahasan seputar transaksi pembelian, nah pada episode kali ini akan dibahas transaksi penjualan, cara menampilkan data serta tabel dan query yang digunakan. Tetap menggunakan database sebelumnya yakni STOK.MDB yang dapat di download bersama program ini, maka singung terlebih dahulu tabel-tabel [...]

15 December 2010 at 11:38 - Comments

Trip & Triks Visual Basic

Download Tip – Trik Visual Basic No Diskripsi Links 1 Bosen dengan model tombol yang gitu-gitu aja, coba deh download Source Codenya, kali aja ada pencerahan Klik disini untuk download 2 Tau ga Umur loe pada hari ini, klo’ mao tau coba aja download source codenya disini…. Klik disini untuk download 3 Mao Bikin Bentuk [...]

10 December 2010 at 05:05 - Comments

Tutorial Membuat Robot Pintar

Tahap-tahap pembuatan robot Secara garis besar, tahapan pembuatan robot dapat dilihat pada gambar berikut: Ada tiga tahapan pembuatan robot, yaitu: 1. Perencanaan, meliputi: pemilihan hardware dan design. 2. Pembuatan, meliputi pembuatan mekanik, elektonik, dan program. 3. Uji coba. I. Tahap perencanan Dalam tahap ini, kita merencanakan apa yang akan kita buat, sederhananya, kita mau membuat [...]

7 December 2010 at 08:54 - Comments

Slax Remastering untuk Pemula

Sebelumnya mohon maaf kalau ada yang salah ini hanya untuk pemula yang suka merubah rubah (seperti saya) Slax Remastering 1.copy semua file/direktori yg ada dalam cd live slax (lebih bagus buat folder baru dalam root folder) 2.edit tampilan boot edit File splash.cfg (merubah tampilan text waktu boot) edit file splash.lss (merubah tampilan grafix waktu boot [...]

23 November 2010 at 05:55 - Comments

Sistem Informasi rumah Sakit dengan PHP

input.php <!doctype html public “-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN”> <html> <head> <title></title> </head> <body> <form method=post action=output.php> <h2><center><strong>Rumah Sakit Buat Siapa Aja</strong></center></h2> <h2><center><strong>Pendaftaran Pasien Baru</strong></center></h2> <hr size=3 align=center noshade> <pre> No Rekam Medik :<input type=text size=9 name=no> Nama Pasien :<input type=text size=50 name=nm> Tempat Tanggal Lahir :<input type=text size=30 name=tg> Umur :<Input type=text size=2 name=um> Tahun [...]

21 November 2010 at 18:12 - Comments
Have been looking at doing SEO and bettering the design on my website for a long time, so this website ...
12 December 10 at 20:42
heyzer
You're Welcome... i'am glad if it's usefull.
22 December 10 at 00:52

Linux and OpenSource

Linux adalah sistem operasi yang bersifat open source. Ada banyak lisensi yang bersifat open source. Lisensi-lisensi yang bersifat open source didefinisikan dalam Open Source Definition dan disertifikasi oleh Open Source Organization. Pada umumnya, program-program yang membentuk Linux berlisensi GNU Public License. Setiap orang tidak hanya berhak memperoleh software bersifat open source secara gratis, tetapi juga [...]

21 November 2010 at 17:18 - Comments

Mempercantik Form dengan OCX

Ini terinsipirasi ketika melihat aplikasi lain yang dibuat dalam bentuk portable, lalu terlintas dalam pikiran …apa vb bisa dibikin portable gak ya mulai dah coba cari-cari informsi dan utak atik tuh vb..install dan uninstall dicoba-coba, kemudian melakukan perubahan-perubahan file-file sistem beserta registrinya……huh susah banget. Dicoba beberapa kali error terus..pusing euy…tapi setelah sekian jam dicoba-coba akhirnya [...]

20 November 2010 at 23:52 - Comments

APA ITU CODEIGNITER ?

Apa Itu Framework? Sebenarnya apa sih yang disebut dengan framework itu?? Framework bisa diartikan sebagai alat yang digunakan untuk membantu pekerjaan. Karena untuk pembuatan website maka framework disini dapat diartikan sebagai alat yang dapat digunakan untuk mempermudah pembuatan website. Jika dengan CMS maka kita tinggal menjalankan saja tidak perlu lagi memikirkan untuk menulis kode program [...]

20 November 2010 at 23:47 - Comments